Cronica de final ...

Discutii despre vremurile din urma, profetii, venirea Domnului, veacul viitor, etc...

Moderator: Dani Ionescu

Re: Cronica de final ...

Postby Sergiu » Fri May 25, 2012 12:23 am

Pentru inceput care este modul corect in care trebuiesc privite toate predictiile?

Era odata doi oameni bogati: unul intelept si unul simplu. La un moment dat fiecare afla ca intr-o anumita zi un hot va veni asupra lor. Cel intelept afland aceasta si-a reparat gardul, si-a pus la adapost obiectele cele mai valoroase si a cumparat doi caini. Cel simplu afland vestea a hotarat ca in ziua aceea sa stea de veghe si a pazit toata noaptea dar spre dimineata a obosit si a adormit. Care credeti ca a ramas cu averile intacte?

Raspunsul este dificil de dat la asemenea intrebare. Mai intai de toate pentru ca numai trecutul este absolut sigur... (si aceasta doar daca sunteti martor la eveniment... altfel cu inflatia actuala de mincinosi este destul de riscant de a crede pe oricine/orice...). Astfel ca toate predictiile au in ele insele un grad mai mare sau mai mare de incertitudine. Pentru a face o predictie cat mai sigura trebuie sa ai o baza cat mai solida de argumente, desi nici atunci cand ai argumente foarte bine fundamentate pe legi fizice bine stabilite, probabilitatea de implinire de 100% nu exista. Tot pe acest forum in alt loc spuneam ca este mult mai usor sa cartigi pariind pe termen scurt pe mila lui Dumnezeu decat pe dreptatea Lui, fapt care dovedeste rabdarea Lui foarte lunga. Si acest fapt a scos din minti inclusiv un profet ca Iona...

Aceasta cifra de ~ 5 ani (+/- 6 luni) este rezultatul unui calcul bazat pe o lege de evolutie a fortei desfasurate pe planul politicii externe de tip oarecum Gaussian a Statelor Unite. Astfel majoritatea entitatilor care traiesc pe pamant au o forma de acest tip, inclusiv de exemplu evolutia normala a unui om: (cifre aproape arbitrare) ~20 de ani de tinerete, ~40 de ani de adult si inca ~10-20 de ani de batranete. Astfel exista un sir de rapoarte oarecum constante intre durata diferitelor etape ale unor evenimente care apartin unei evolutii de un anumit tip. Folosind acest principiu, cunoscand durata cat mai exacta a unor perioade din evolutia unei entitati se poate estima cu o oarecare precizie cand este posibil sa ne asteptam la finalul entitatii de studiu. Si aceasta am facut eu in cazul SUA facand o comparatie cu evolutia altor entitati (Napoleon si Hitler).

Acum legatura dintre SUA si Rapire este ca ea CA STAT pe scena lumii are ca si singur corespondent posibil cu care se identifica, personajul numit Babilon descris in Apocalipsa 17,18 (in alt fir de discutii spuneam ca acest personaj este ideologia Capitalista corupta (existand si varianta curata) care de fapt este adevarata entitate, SUA fiind practic tara in care aceasta ideologie are cea mai mare reprezentare, si exponentul ei de seama). Din alt text (Apocalipsa 14) reiese ca prabusirea acestei entitati va avea loc la scurt timp DUPA Rapire. Astfel insumand cele doua rezulta ca foarte probabil Rapirea va avea loc cam in acea perioada.

Totusi singurul care are in control absolut timpul este Dumnezeu si doar El stie data exacta a acestui eveniment, si aceasta este o necunoscuta absoluta inclusiv pentru lumea angelica desi aceasta are la dispozitie mult mai multe informatii decat oamenii.

Puteti sa o luati si ca o gluma, puteti sa o abordati si mai serios. Dumneavoastra alegeti...
User avatar
Sergiu
utilizator activ
utilizator activ
 
Posts: 280
Joined: Tue Nov 21, 2006 10:21 pm

Re: Cronica de final ...

Postby Mani » Fri May 25, 2012 8:30 pm

Sergiu wrote:Acum legatura dintre SUA si Rapire este ca ea CA STAT pe scena lumii are ca si singur corespondent posibil cu care se identifica, personajul numit Babilon descris in Apocalipsa 17,18 ...Din alt text (Apocalipsa 14) reiese ca prabusirea acestei entitati va avea loc la scurt timp DUPA Rapire. Astfel insumand cele doua rezulta ca foarte probabil Rapirea va avea loc cam in acea perioada....Puteti sa o luati si ca o gluma, puteti sa o abordati si mai serios. Dumneavoastra alegeti...

Da, o iau de gluma. Fiindca toate calculele se bazeaza pe niste ipoteze.
In fine, nu esti nici primul, nici ultimul ...
User avatar
Mani
utilizator activ
utilizator activ
 
Posts: 404
Joined: Sat May 12, 2007 4:09 am
Location: Elvetia

Re: Cronica de final ...

Postby Sergiu » Fri May 25, 2012 9:18 pm

Doamna Manuela, am destule defecte totusi nebunia de a sustine ca eu as cunoaste lucruri pe care nici macar ingerii nu le stiu, imi doresc sa nu ma caracterizeze...

Totusi personal aleg sa fiu un cercetator in genul descris in 1 Petru 1:10,11 decat sa stau degeaba, desi "unde este multa intelepciune este si mult necaz, si cine stie multe are si multa durere" (Eclesiastul 1:18).

Oricum dincolo de ipotezele spuse deja, mai sunt si altele... De regula caut sa am destui asi in maneca inainte de a face lucruri riscante...

Dar sincer de ce as dori sa va conving? Fiecare alege ce doreste sa creada si sa faca. Si chiar consider ca este bine sa o luati aceasta ca o gluma. Si in plus intreb la ce ar fi folositor cuiva sa stie exact data Rapirii? Evident data unui eveniment este necesara doar celor care cu adevarat au o legatura stransa cu respectivul eveniment. Dumnezeu se dovedeste inca odata intelept si in ascunderea lucrurilor (Proverbe 25:2)...

Singurul lucru absolut sigur este ca fiecare ne vom intalni cu Domnul nostru cand ne va fi expirat timpul (pentru ca oricum fiecare are un timp limitat de vizita pe acest pamant Evrei 11:13b). Si este o dovada de intelepciune sa fi pregatit corespunzator astfel incat intalnirea cu Domnul Isus sa fie una fericita si sa nu fim respinsi de El (Matei 7:21-23).
User avatar
Sergiu
utilizator activ
utilizator activ
 
Posts: 280
Joined: Tue Nov 21, 2006 10:21 pm

Re: Cronica de final ...

Postby Mani » Sat May 26, 2012 12:56 pm

Sergiu wrote:Si in plus intreb la ce ar fi folositor cuiva sa stie exact data Rapirii? Evident data unui eveniment este necesara doar celor care cu adevarat au o legatura stransa cu respectivul eveniment.
Daca data acestui important eveniment, numit Rapire, ar fi fost necesar sa fie stiuta, atunci n-ar fi dat Hristos o interdictie, si inca repetata de doua ori, cu privire la calculul ei.

Sergiu wrote:Si este o dovada de intelepciune sa fi pregatit corespunzator astfel incat intalnirea cu Domnul Isus sa fie una fericita si sa nu fim respinsi de El (Matei 7:21-23).
De acord cu tine. Pentru viata mea vesnica n-are importanta daca voi muri sau voi fi rapita, importanta e pregatirea. (Evident, prefer sa nu trec prin moarte.)
User avatar
Mani
utilizator activ
utilizator activ
 
Posts: 404
Joined: Sat May 12, 2007 4:09 am
Location: Elvetia

Previous

Return to Escatologie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron