Pacate impotriva Duhului Sfant

Unele pacate sunt cele pe care le comit doar cei nemantuiti cum ar fi de exemplu HULA .
Matei 12:31 “De aceea va spun: Orice pacat si orice hula vor fi iertate oamenilor; dar hula impotriva Duhului Sfant nu le va fi iertata.” Oamenii de pe vremea Domnului Isus au vazut lucrarile Sale, au putut constata divinitatea Lui si totusi, in nebunia lor au spus ca El lucreaza cu Beelzebul (Matei 12:24 si 27, Marcu 3:22, Luca 11:15). Hula impotriva Duhului Sfant nu are iertare.
Cand oamenii inteleg cine-i Domnul Isus Hristos, inteleg adevarurile Scripturii… si totusi incearca sa nege aceste adevaruri si sa-L acuze pe Domnul Isus, de fapt hulesc pe Duhul Sfant care i-a adus la convingerile mentionate.

Nu putini BATJOCORESC atat pe Domnul Isus cat si pe Duhul Sfant:
Cu cat mai aspra pedeapsa credeti ca va lua cel ce va calca in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, va pangari sangele legamantului, cu care a fost sfintit, si va batjocori pe Duhul harului?” (Evrei 10:29 “.
IMPOTRIVIREA fata de Duhul Sfant a fost si este mult ‘imbratisata’:
“Oameni tari la cerbice, netaiati imprejur cu inima si cu urechile! Voi totdeauna va impotriviti Duhului Sfant. Cum au facut parintii vostri, asa faceti si voi. (Fapte 7:51)
Iudeii nu voiau sa auda despre Domnul Isus, pe care-L considerau vrajitor, manuitor de duhuri rele, etc., pentru ca ei asteptau pe cineva mult mai important, pe Mesia. Toate scripturile vorbesc despre Domnul nostru – nu exista exceptie. Moise chiar mentioneaza de acel Mare Prooroc… Cu toate acestea, impotriviri au fost in toate timpurile.

SI CEI CREDINCIOSI POT PACATUI IMPOTRIVA DUHULUI SFANT.
Cuvantul spune:
Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.” (Efeseni 4:30)
Si cum il intristam de fapt:
Orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru.” (Efeseni 4:31) Orice credincios care ramane in manie, clevetire, etc. intristeaza pe Duhul Sfant.
Nu stingeti Duhul. Nu dispretuiti proorociile.” (1 Tes. 5:19-20) Cand dispretuim Cuvantul lui Dumnezeu, stingem lucrarea Duhului pe care ar putea s-o aiba in viata noastra. Calitatea vietii noastre depinde in intregime de lucrarea Duhului Sfant.
Unii credinciosi isi permit chiar sa minta Duhul Sfant. Cred ca se cunoaste bine cazul cu Anania si Safira (Fapte 5:1-10) dar cu toate acestea, de multe ori vrem sa parem ceea ce nu suntem.
Sunt unii credinciosi care se-ntampla sa comita vre-un pacat si vine Duhul si-i face constienti de acel pacat si-i indeamna: pocaieste-te! Unii se pocaiesc dar altii nu recunosc pacatul… Acestia din urma pot avea de suportat consecinte groaznice.
Stiti de ce ne cere Scriptura sa fim plini de Duhul Domnului ?! Pentru ca atunci cand avem plinatatea Duhului Sfant nu-L mai putem intrista.
Stiti cum ajungem plini de Duhul lui Dumnezeu ?! Ajungem atunci cand Cuvantul este acceptat in viata noastra si locuieste din belsug in noi.
Plinatatea Duhului Sfant n-are cu nimic de-a face cu ‘manifestari bizare’ ci cu plinatatea Cuvantului lui Dumnezeu in noi. Cand ajungem la aceasta plinatate , Duhul Domnului poate folosi Cuvantul ca sa transforme vietile noastre, ca sa ne controleze si sa duca vietile noastre la o viata binecuvantata.
Corneliu

This entry was posted in Corneliu, Duhul Sfant. Bookmark the permalink.

Comments are closed.